Björn Bennenbroek Assurantiën
  • Björn Bennenbroek
  • Björn Bennenbroek

icon-zakelijk

Zakelijk

Uw eigen adviseur die u bijstaat met advies en oplossingen als ondernemers onder elkaar ! 

leesmeer

  icon-particulieren

Particulieren

Een verzekeringspakket naadloos aangesloten op uw situatie met een perfecte prijs-kwaliteit!

leesmeer

  icon-sparen

Sparen & Betalen

Sparen voor uw pensioen, uw hypotheek, een vakantie of andere auto?Alles begint met een plan!

leesmeer

Eigen risicoverzekering autohuur

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is de ideale verzekering als je tijdens je vakantie een auto, motor of camper huurt.
Als je onderweg schade aan het vooertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed.
Ook de ingehouden borg is verzekerd.  
Zo voorhkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)vakantie in het buitenland.

Eigen risico

Als je op vakantie een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.
Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto, motor of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Premie

Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag en voor een camper betaal je € 8,00 per dag. Deze bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met deEigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Schadeafhandeling

ls je schade hebt gehad aan je huurauto of –camper, dan heb je het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wil je natuurlijk zo snel mogelijk na je reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Wij streven ernaar je schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Klik hier voor:
Voorwaarden en dekkingsoverzicht
Aanvraagformulier