Björn Bennenbroek Assurantiën
  • Björn Bennenbroek
  • Björn Bennenbroek

icon-zakelijk

Zakelijk

Uw eigen adviseur die u bijstaat met advies en oplossingen als ondernemers onder elkaar ! 

leesmeer

  icon-particulieren

Particulieren

Een verzekeringspakket naadloos aangesloten op uw situatie met een perfecte prijs-kwaliteit!

leesmeer

  icon-sparen

Sparen & Betalen

Sparen voor uw pensioen, uw hypotheek, een vakantie of andere auto?Alles begint met een plan!

leesmeer

Vertrouwen in woningmarkt stijgt!

Het vertrouwen in de woningmarkt gaat met kleine stapjes vooruit. Wel is de financiering nog steeds een knelpunt voor het herstel. Dit staat in de Marktindicator over het eerste kwartaal van dit jaar van de Vereniging Eigen Huis.

De stemming is volgens de Vereniging wat minder negatief geworden. Vooral jongeren schatten hun positie op de huizenmarkt optimistischer in. De kans op een passende hypotheek lijkt voor starters iets te verbeteren. Dit komt ook omdat de betaalbaarheid van woningen is toegenomen.

Kloof

Wel ervaren de meeste huizenzoekers een grote kloof tussen een huis willen kopen en een huis kunnen kopen. Problemen waar ze tegen aanlopen zijn het niet kunnen meefinancieren van een restschuld en de volledige aflossingsverplichting.

De extra leenfaciliteit die minister Blok van Wonen wil om de aflossingsverplichting terug te brengen tot minimaal 50 procent lijkt al mislukt voordat die is ingegaan, schrijft de Vereniging Eigen Huis. De wet zo veranderen dat de aflossingsverplichting wordt beperkt tot 50 procent is veel eenvoudiger.